Göz Hastalıkları

Dünyaya açılan tek kapı, beş duyu organımızdan en küçük ama işlevi en büyük olan organımız gözlerdir. Bir göz işlevini kaybettiği zaman kişi bir başkasına muhtaç olmaktadır. Bu nedenle bu kadar önemli bir işleve sahip olan gözümüz için oluşturulan göz hastalıkları bölümümüzde  gerekli olan tetkik ve  tedaviler  yapılmaktadır.

Refraksiyon Muayenesi: Uzak ve yakın görme kusurları için gözlük düzenlenmesi.Kişisel hassasiyetlere,mesleğe,yaş grubuna göre her bireyin kullanması gereken cam türleri ve gözlük ayarlamaları değişkenlik gösterebilir.

Kontakt Lens Muayenesi: Görme kusurları için düzeltme yapan lensler ve kozmetik lensler.Deneme lens uygulaması  ve kullanım eğitimi sonucu uygun lensiniz için gözünüze uygun ve sağlıklı kontakt lens reçetesi düzenlenmektedir.Kontakt lenslerin eğimleri  ile gözünüzün eğiminin uygunluğu en sağlıklı şekilde deneyerek belirlenir. Denemeden alınan lensler göz sağlığı açısından sakıncalıdır,geri dönüşümsüz hasarlara yol açabilir.

Kornea Kalınlık Ölçümü: Glokom (Göz Tansiyonu) keratokonus (kornea nakline kadar gidebilen görme kusuru) ve benzeri hastalıkların değerlendirilmesinde kullanılır.

Çocuklarda şaşılık muayenesi: 3 – 6 yaş arası göz tembelliği tedavisinde önemli bir dönemdir. Tedaviye iyi yanıt alınır. Göz bebeği büyültülerek gizli refraksiyon kusurları tespit edilebilir. Şaşılık olmadan da kusur ve  göz tembelliği görülebilir. En fazla gözden kaçan tembellik şeklidir.

Göz Tansiyonu Ölçümü ve Takibi: Glokom genetik olarak aktarılan bir hastalıktır. Birinci derecede yakınlarında glokom olan bireylerin 40 yaşından sonra tarama yaptırması gereklidir. İyi takip ve tedavi ile ilerlemesi durdurulabilir.

Göz Kuruluğu Testi: Sürekli bilgisayar kullanımı ve kontak lens kullanımından romatizmal ve bağ dokusu hastalıklarına kadar geniş bir yelpazede rastlanır. Schırmer testinin tanı koydurucu değeri vardır. Öneriler ve damlalar belirgin rahatlama sağlamaktadır.

Göz Dibi Muayenesi : Hipertansiyon, Şeker, Guatr, Kolesterol Yüksekliği gibi sistemik hastalıklarda ve bazı ilaç kullanımlarında düzenli olarak göz dibi muayenesi yapılması gereklidir. Göz dibi patolojileri erken tespit edildiğinde görme kayıpları önlenebilmekte en azından durdurulabilmektedir. Örneğin; şeker hastalarında zamanında yapılan lazer uygulamaları ile görmeler korunur.

Leave A Comment